2018/2019

Menü:

Színházban jártunk

Sári bíró és a Csillaglépő csodaszarvas

 

Színházban jártunk

A Sári bíró egy igen részletes és érdekes előadás. A darab azt próbálja nekünk elmesélni, hogy a falu bíróját a feleségéről nevezték el. Nemsokára jönnek a választások: pap, bíró. S a Sári /bíróné/ mindenképpen azt akarja, hogy a férje legyen, maradjon a ,,főnök’’. Ez nem sikerül mivel már maga a bíró sem szeretné. Későbbiekben az eddigi lópatkolós lett a ,,polgármester’’ : Kovács bíró.

Azt tudom mondani, hogy aki szereti a változatosságot, lehet, unatkozni fog. A díszlet első látásra szép és részletes, de az egész előadás alatt nem változik. A beszéde igen komoly és nehezen érthető. Kicsit régiesen fejezik ki magukat, de ebben éppen ez a szép. Értelmezni kell minden egyes szót: ,,Még meg sincs tűtve, de má’ mingyá lű’’.

 A darab nagyon teszik, csak kicsit hosszú és mint már említettem (jómagam) nehezen értettem meg egyes részeit. Ennek ellenére mindenkinek azt mondom semmiképpen ne hagyja ki. Szerintem, ezt nagyobb korosztály fogja csak megérteni. Jó szórakozást mindenkinek aki úgy dönt, hogy megnézi!

 

Rancsó Sarolta, 6.o.

 

 

Beszámoló a Csillaglépő csodaszarvas c. előadásról2013. március 12-én látogatást tettünk a Komáromi Jókai Színházba. Az előadás a magyarok

eredetéről és az ősmagyarok történetéről szólt, pl. hogyan vadásztak, hogyan találtak feleséget

maguknak. A színdarabban nem beszéltek, csak egy néni énekelt. Nagyon szép előadás volt, mert

szép fafaragás díszítette a színpadot, és ötletes is volt. Nekünk nagyon tetszett, mert a magyarokról

szólt.Kotiers Ráhel, Fábrik Henrietta (5. o.)

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: