2018/2019

Menü:

Január

Cím

 A magyar kultúra napja, 2018.január 22.

Minden évben a kilencedikesek készítenek egy bemutatót, amelyben elmesélik azt, hogy  keletkezett és mi a története ennek a napnak. Így idén sem maradhatott el. A bemutatóban szó volt a díjakról, amelyeket ezen a napon osztanak ki, a Himnusz szoborról, Kölcsey és Erkel Ferencről. Majd a bemutató végén a kilencedikes fiúk elszavalták a Himnuszt.  Sok érdeklődő tekintetet láttunk a teremben.

                                                                                                            Hencz Annamária, 9. osztály

 A Gimisz előadása a Komáromi VMK-ban, 2018.január 31.

Január végén a felső tagozatos diákok megtekinthették az Abigél című előadást a Selye János Gimnázium 4. osztályos tanulóinak szereplésével. A darab röviden egy lányról, Georgináról szól, aki a II.világháború miatt egy leányintézetbe került. A hely tele van szigorú szabályokkal, mégis mindenki egy csodatévő szoborban - Abigélben hisz. A titokzatos személy odafigyel mindenki panaszára és vigyáz az intézetben élő lányokra.

Az előadás élvezetes volt. A néhol komor hangulatot feldobta a zene és az ének. Szabó Magda híres regényének adaptációját láthattuk 18-19 éves diákok előadásában, akik egészen közelre tudták hozni a régi időket.

Rancsó Kamilla, 9.osztály

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: