2018/2019

Menü:

Egészség-nap

Egészség nap a Kék kör projekt keretében

 

Kék kör(Modrý kruh ) a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolában

A cukorbetegség globális probléma. Ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte. Szlovákiában is  számuk    évente növekszik.

A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők.

Az egészséges életmód, diéta, rendszeres fizikai aktivitás és életmód változtatás szükségességére hívják fel a figyelmet a hetényi  Tarczy Lajos Alapiskola diákjai. A hatodikos és nyolcadikos diákok egy nyertes pályázat résztvevői, melynek neve  Modrý kruh vagyis Kék Kör. A huszonkét  lelkes diák Rancsó Melinda a Forlife komáromi kórház  diplomás nővérkéje  valamint PaedDr. Rancsó Andrea, Mgr. Kotiers Éva  tanitó nénik segitségével bekerült az országos döntőbe, melyre 53 alapiskola pályázott. A legjobb 10 alapiskola ( 5 alapiskola az 1-5. osztály,  5 alapiskola 6-9.osztály)  nyereménye egy fergeteges gyermeknapi buli a Pozsony-i Polus centerben. Meg kell emliteni, hogy a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola egyedüli magyar alapiskolaként jutott a döntőbe.   

A kék kör egy szimbólum, a cukorbetegséggel küzdő szervezetek és személyek világszintű közösségét jelképezi. A kör valamennyi kultúrában az élet és egészség jelképe. A kék szín az eget jelképezi, mely egyesíti a nemzeteket és egyben az ENSZ zászlójának színe is.

A lelkes diákok egy szlovák –magyar - angol nyelvű kampány filmmel, tánccal  valamint egy egésznapos egészségnappal Stop diabetes címmel készülnek a pozsonyi megmérettetésre. Az egészségnapot már meg is szervezték május 7-én, melynek programjában szerepelt az egészséges ételek bemutatója és elkészítése, (melyet el is fogyasztottak), sok- sok  tánc, mozgás, egy kis előadás és vércukorszint mérés is.

Most már csak irány Pozsony június elsején!!!!

 

Rancsó Melinda, dipl.nővér

a projekt garantja

 

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: