2018/2019

Menü:

Tarczy nap Pápán

Élménybeszámoló

TARCZY-NAP PÁPÁN

2014 decemberében hat diáklány, köztük én is ellátogathattam az iskolánk névadójának, vagyis Tarczy Lajosnak az emlékére rendezett megemlékezésre, Pápára. Természetesen mi is emlékeztünk névadónk életére és munkásságára a mi iskolánkban. Szóval repüljön most mindenki gondolatban a pápai suliba, hiszen csak az tudja átérezni az ott kapott szeretetet, aki már járt náluk.

Ahogy megérkeztünk, az iskolaigazgató tárt karokkal várt ránk testvériskolánk kapujában. Minket és a kísérő három tanító nénit, Czibor Angelika, Németh Nóra és Szilárd Ági nénit bekísérték a tantestületi irodába, ahol rögtön meleg teát, sütiket és ropit kaptunk. Az aulában folytattuk napunkat, ahol külön kiemelt helyet kaptunk. Ez csak azért volt rossz, hogy ha ásítani akartunk, akkor nagyon burkoltan kellett tennünk. Ez nem azért volt, mert unalmas lett volna, hanem mert hosszú volt, és mi reggel korán keltünk.

A pápai gyerekek is nagyon aranyosak voltak, ezt főleg onnan tudom, hogy három diáklány eljött a mi kis iskolánkban tartott Tarczy-emléknapra. A feladatunk a pápai suliban remekül teljesítettük, egy-két bakival, azonban igazán ügyesek lehettünk, hiszen mindenki nagyon figyelt ránk, de tényleg. Ezután ízelítőt kaptunk a pápai tornaórából, A kőszívű ember fiainak zseniális filmváltozatából ,de János tanbá legnagyobb örömére a szabadidőnk eltöltése helyett, fizikai kísérletekbe is betekintettünk.

Hazafelé már nem tudtunk gyönyörködni a fák levelei közt átszűrődő napsugárban, mert elaludtunk. Nagyon örültem annak, hogy én is meghívottja lettem egy másfajta Tarczy-napnak. A kedves pápaiak miatt már alig várom a tavaszt, hiszen jönnek hozzánk, és újra beszélhetünk velük. Köszönöm az élménydús szombati napot, hiszen aki nem jut el oda, az nem is gondolná, milyen nagyszívű és szeretetteljes Tarczy testvériskolánk.


 

                                                                     

Bolla Edina 9. osztályos tanuló


 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: