2018/2019

Menü:

Március

Médiásztár

 

MÉDIASZTÁR 2013

     2013. mácius 27.-én reggel izgatottan indultunk a Médiasztár újságíró verseny  döntőjébe, mely a gútai Magán Szakközépiskolában került megrendezésre.

     A rossz idő ellenére is megérkeztünk, majd vártunk a megnyitóra. Nagyon szép kultúrműsort láthattunk, majd ismertették velünk a verseny folyamatát, helyszíneit és szabályait.

     Nem sokkal később már az osztályokban ültünk, s mikor megkaptuk a feladatokat, izgatottan láttunk neki a kidolgozásnak.

     Az első feladatban megadott betűpárok segítségével kellett szavakat alkotni a megszabott módon. Mivel még reggel volt, nehezen indult be a fantáziánk.

     A másodikra egy riportot kellett készíteni a buszon utazó emberekkel a jegyellenőr feltűnésével kapcsolatban, majd szlogeneket kellett megfogalmazni az ellenőr szempontjából. Végül felolvastuk az írásainkat, mindannyian frappáns szövegeket és jelmondatokat írtunk.

     A harmadik feladat során el kellet képzelnünk, hogy milyen lenne a saját médiabirodalmunk, majd le is kellett írni. Mint előzőleg, most  is fel kellett olvasnunk a fogalmazásainkat. Különféle újságok, havilapok születtek, mindenki leírta, hogyan vezetné a saját vállalatát.

     A verseny után elmentünk ebédelni, majd visszatértünk a megnyitó helyszínére. Nemsokára elkezdődött az eredményhirdetés. Kategóriánként olvasták fel a neveket, s izgatottan vártuk, ki milyen díjjal térhet majd haza.

     Már a részvétel is nagy ajándék volt számunkra, de a győzelem bearanyozta ezt a már amúgy is tökéletes, izgalmakkal teli napot.

HOZÁK BETTINA (7. osztály, Tarczy Lajos MTNyAI Hetény)

Médiasztár (élménybeszámoló)

     Amikor megtudtam, hogy mégis indulok a Médiasztár országos döntőjén, nagyon meglepődtem, ugyanakkor a tudat boldog izgatottsággal töltött el. Gondoltam, ha nem izgulok, és mindent legjobb tudásomnak megfelelően csinálok, nem lehetek olyan rossz.

     Amikor befordultunk Gútán az iskola elé, ahol a versenyt rendezték, nagyon elámultam. Az iskola épülete egy csodaszép kastélyra emlékeztetett, aztán rájöttem, hogy egy kastély kicsit nagyobb, nekem mégis nagyon tetszett.

      A verseny helyszínére két fiatalember vezetett el minket, majd miután végeztünk a kötelező  „papírmunkával”,  felmentünk a legfelső emeletre, és leültünk a résztvevők számára fenntartott székekre. Ekkor már eléggé izgultam, és ez csak fokozódott, miután többen jöttek. A  szép  kultúrműsor és a köszöntőbeszédek családias hangulata feledtette velem az izgalmat egy időre.

      Amikor beosztottak a II. kategóriába és elkezdődött a verseny, kicsikét remegett a lábam is az izgalomtól, fura volt, ilyet még sosem éreztem. A kilenc versenyző közül én voltam csak egyedüli fiú, szóval kicsit furán éreztem magam, mivel azt hittem, több fiú fog velem együtt versenyezni. Gondoltam: bele kell húzni, ugyanis elég kínos lenne leégni a sok lány előtt.

     Három versenyfeladattal kellett megbirkóznunk . Szerintem az első volt a legnehezebb amiben sms- verset kellett írni.   A  második nagyon érdekes volt, meg is tornáztatta az agytekérvényeimet.  A  harmadik feladat volt számomra legkönnyebb, s igazat szólva ez tetszett a legjobban. A feladatok végére azonban már nagyon elfáradtam.

     Amint vége volt a versenynek, hál’ istennek ebéd következett, ami nagyon kedvemre való volt. Mindjárt jobban éreztem magam tőle. Utána kicsit körbenéztem az iskolában, megtekintettem a diákok kiállított  tárgyait, amelyek nagyon érdekesek és szépek voltak. Volt bennük valami, ami nem is tudom, miért ,de megfogott.

     Már mindenki türelmetlenül várta az eredményhirdetést. Először az I. kategória eredményeseit hívták ki. A hetényiek közül hármat már szólítottak. Iskolatársam, a hetedikes Betti nyerte az I. kategóriát.  A tanító nénik ujjongtak.

     Aztán következett a II. kategória. Nem gondoltam,hogy első leszek, ugyanis a többiek munkái nekem sokkal jobban tetszettek, ám reménykedtem, hogy legalább dobogós helyezést érek el. Legnagyobb meglepetésemre vittem a kategóriám első helyét. Azt az érzést le sem lehet írni!

      Ajándékba könyvet, virágot és rengeteg Új szó- és Vasárnap-ajándékot, valamint egy nagyon szép díszzománccal díszített képet kaptam. Mikor hazaértem a versenyről, otthon minden családtagom gratulált és büszkék voltak rám. Bevallom azért én is büszke voltam magamra. Bár már eltelt egy kis idő, még mindig sokan gratulálnak. Ilyenkor mindig kimondhatatlanul boldog vagyok!

RANCSÓ MÁTÉ (8. osztály, Tarczy Lajos MTNyAI Hetény)

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: