2018/2019

Menü:

FUTURA

FUTURA

Szia!

Pocok vagyok! A FUTURA-ban, ebben a mosonmagyaróvári 300 éves egykori gabonaraktárban találtam otthonra. A múlt hangulatát idézik az évszázados gerendák, az eredeti falak, az egykori futurás berendezések. A gabonamagvak helyett azonban a négy kosárlabda-pályányi területen fantasztikusnál fantasztikusabb játékok sorakoznak.

A VÍZ SZINTJE olyan természeti jelenségeket mutat be 20 m2-en, amelyekért valójában a Földet kellene körbekerülnünk. Hegyek, folyóvölgyek, tavak, hajózó csatornák és az óceán is elénk tárul, de nemcsak szép tájképként, hanem élő, lüktető, öntörvényű, nem ritkán kérlelhetetlen természeti erőként.

A levegő birodalmában a szél természetformáló munkáját a Homoksivatag mutatja be, a Szélkerék teszt segítségével a szélerőművek működését figyelheted meg, sőt, az eszköz a szélsebesség mérésére is képes. Nagyfeszültségű távvezeték kisülése, villámok, egyensúlyérzék, Hold leszállóegység, Madárfal vár még a LEVEGŐ SZINTJÉN.

A TŰZ SZINTJÉN a Napunkhoz, a látható fényhez kapcsolódóan érhetnek meglepetések! Sötétszoba, foszforeszkáló fal, tükörrel kapcsolatos játékok, lézerfegyver…. Próbáld ki mind!

A tetőtérben vannak hozzánk legközelebb a csillagok és az égbolt. Hol is lennének másutt a csillagászattal kapcsolatos eszközök?A FUTURA kiállításának egyik különleges eleme, az összesen 40 m2-en elterülő Mini Space World, amely az űrkutatást modellezi.

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: