2018/2019

Menü:

Szeptember

Események

Becsengettek...

2017. szeptember 4-én nemcsak a nyár ért véget, hanem elkezdődött az új tanév is. Két hónap után iskolánk újra kinyitotta kapuit és fogadta a gyerekeket. A csengőszó 94 diáknak szólt. A tanév első napját az iskola udvarán üdvözölhettük gyönyörű napsütésben. Senkár Zoltán Kristóf 8.-os tanuló iskolába hívogató verse után Czibor Angelika igazgató néni hivatalosan is megnyitotta az új tanévet és külön köszöntötte az elsős kisdiákokat. Rancsó Kamilla 9.-es tanuló bátorító verssel állt ki a kicsik elé, majd a kilencedikesek a kis székekkel és iskolatáskákkal a kezükben felkísérték a kis csapatot az osztályterembe, ahol délelőttjeiket töltik e naptól. A tanteremben több meglepetés is várt rájuk: egyrészt az osztályfőnök, Roszicska Irén tanító néni, másrészt Horváth Sanyi bácsi, aki saját készítésű mézzel ajándékozta meg a kis elsősöket, kívánva jó egészséget és erőt az egész tanév folyamán. A Tarczy Lajos Alapiskolában 13 elsős kezdte meg tanulmányait ebben a tanévben.

  Hetényi falunapok

Falunapi vigadalom

A háromnapos mulatság szeptember 15-én kezdődött a Lilla Galéria és Falumúzeum épületében, ahol Magyari Ferenc polgármester megnyitotta a Régi hetényi lakodalmas névre keresztelt kiállítást. A látogatók régi ruhákat és esküvői képeket tekinthettek meg egy igazi vőfély társaságában. 

A szombati nap egy biciklitúrával indult volna, de az időjárás miatt ez elmaradt. A biciklizéssel ellentétben a főzőverseny csapatai megkezdték a finomabbnál-finomabb birkahúsból készített ételeket elkészítését. Miközben a csapatok dolgoztak az ételen, addig a gyerekek egy jót játszottak, a bátrabb gyerekek és felnőttek pedig vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehettek részt. Késő délelőtt megkezdődtek az előadások a nagyszínpadon. Először a Kobold zenekartól tudtuk meg, hogy Paff a bűvös sárkány semmitől sem fél. A műsor után Magyari Ferenc polgármester hivatalosan is megnyitotta az idei Fészekfesztet és átadta a díjakat a főzőverseny résztvevőinek. Hencz Kornél és Daniš Dorián előadást tartottak a hetényi foci történetéről. Ezután következett az iskolások műsora. A gyerekek néptánccal és modern tánccal szórakoztatták a nézőket, majd bemutatásra került a Gólyaláb színjátszó csoport Hetényi ördöghistória c., a Dunamenti Tavaszon aranysávval minősített színdarabja. A folytatásban a párkányi Kisbojtár néptánccsoport, az ógyallai Faber dance team és az OUCHA fúvószenekar produkciója következett. Mindezek után menyasszonyok, örömanyák és koszorúslányok lepték el a színpadot az esküvői divatbemutató során. A tűzzsonglőrök és a tombolahúzás után elérkezett az este legjobban várt része: Tóth Atilla, az LGT és Wolf Kati koncertje. A koncertek után pedig elkezdődött a mulatság.

A rendezvénysorozat a vasárnapi istentisztelettel ért véget.

Szerintem már mindenki várja a jövő évi falunapot, falunapokat.

Lucza Ákos, 9.o.

 

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: