2018/2019

Menü:

Előadás az észszerű hulladékgyűjtésről

Envi Pak előadás

Komáromban, 2017. február 16-án, a délelőtti órákban került sor egy időszerű és nagyon hasznos előadásra, mely a „Hogyan és miért osztályozzuk a háztartási és egyéb hulladékot” címet viselte.

A pozsonyi székhelyű ENVI-PAK a. s. PR-menedzsere, Katarína Kretter tartott a témában egy rövid, de mélyreható beszámolót, abból az okból kifolyólag, hogy felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, az így összegyűjtött hulladék újrahasznosítására – az Európai Unió többi tagállamához képest ez Szlovákiában még igencsak gyerekcipőben jár –, valamint bemutassa a www.triedime.sk újonnan létrehozott weblapot. Ez a honlap igencsak hasznos, hiszen érthetően; útmutatók, videók, sőt animációk által mutatja be az egyes hulladékok útvonalát (külön bemutatva a papír-, az üveg-, a műanyag- és a fémhulladék útját), majd újrafelhasználását.

Az előadás főleg a környékbeli iskolák és óvodák képviselőinek szólt – akik szép számban meg is jelentek, hogy képviselték oktatási intézményüket – hiszen az ENVI-PAK a. s. elgondolása szerint bolygónk jövője a mai fiatalok kezében van. A pedagógusok felelőssége tehát, hogy megismertessék a gyerekekkel a hulladékgyűjtés mikéntjét, ezen keresztül rámutatva arra: természetes környezetünk megérdemli az odafigyelést.  

Mgr. Vrábel Tünde, PhD

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: