2018/2019

Menü:

Feszty - vetélkedő Ógyallán

X. Feszty Műveltségi Vetélkedő

                     Az ógyallai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006-ban felvette a helyi születésű festőművész Feszty Árpád nevét. Az iskola már akkor elhatározta, hogy a Feszty-családdal szorosan együttműködve ápolja, megőrzi és bővíti azt a szellemi és anyagi hagyatékot, amelyet a híres művész az utókorra hagyott. Több sikeres kezdeményezés is született e téren, ebből az egyik - Vrábel Sándor ötlete nyomán -, hogy létrehoznak egy több tudományterületet is érintő műveltségi vetélkedőt. Az első vetélkedőre 2006 decemberében került sor. Azóta a verseny nemzetközi jellegűvé nőtte ki magát, és idén, 2016. december 14-én immár 10. alkalommal mérettette meg magát a fiatalság.

     Ebben az évben 12 iskola 14 csapata mérte össze tudását - első alkalommal a Tarczy Lajos AI is képviseltette magát - a Feszty-örökségről, régiónkról, néprajzunkról stb. A hetényi gólyákat három tanulónk képviselte: Geleta Emese, Kurina Dóra és Senkár Zoltán Kristóf. Felkészítő pedagógusuk: Mgr. Vrábel Tünde, PhD.

   A vidám versenyzést (nagyon szoros végeredmény alakult ki) és eredményhirdetést követően, új élményekkel feltöltődve tértünk haza azzal az ígérettel, hogy jövőre, megnyerve a versenyt, elhozzuk Hetényre a Feszty-vándordíjat.

 

Mgr. Vrábel Tünde, Phd

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: