2018/2019

Menü:

Színházlátogatás Pozsonyban

Bajaja

Izgatottan ébredtem reggel, mert már régóta vártam a pozsonyi kirándulást. Autókkal szállítottak bennünket a komáromi vasútállomásra, ahonnan vonattal robogtunk tovább. Az úton jól szórakoztunk, jó volt a társaság és a hangulat. A pozsonyi pályaudvarról villamossal közlekedtünk tovább. Egyik fontos úticélunk egy gyerekszínház volt, ahol a Bajaja című előadást néztük meg szlovák nyelven. A mese története egy klasszikus történet: a főszereplő beleszeretett a királynő lányába, aki viszontszerette őt. A lányt viszont elrabolta a kilencfejű sárkány. A hős a fejek levágásával győzte le a bestiát, majd elnyerte a lány kezét.

Az előadás után meglátogattuk az adventi vásárt. Találkozási időpont egyeztetése után mindenki szétszéledt. Érdekes volt, hogy a hatalmas vásárban mindig többen összefutottunk a cigánypecsenyés stand előtt. Lehetőség volt karácsonyi ajándékokat venni és válogatni a szebbnél szebb kézműves tárgyak közül. 

Nem maradt el a plázázás sem, természetesen csakis azért, hogy egy kicsit felmelegedjünk. Városi autóbusszal közelítettük meg a pályaudvart és fél nyolcra szerencsésen hazaértünk.

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, mehetnénk máskor is!

 

-  Pluhár György, 9.o.  -

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: