2018/2019

Menü:

Halloween

Az előkészületek és a délutáni program

 

     Nehéz időszaknak néztünk elébe. Összesen 8 napunk volt arra, hogy elkészítsük a díszítést, a műsormenetet a játékokkal együtt.

     Az első nap ötleteléssel telt a dekorációra és a játékokra vonatkozóan. Egy tucat jó ötlet született, s ezeket meg is valósítottuk azon a bizonyos napon... A szellemfolyosót vérrel írt betűkkel, véres kézlenyomatokkal ékesítettük, és mindezt bátorságpróbákkal fűszereztük. Természetesen a tornaterem átalakításával volt a legtöbb munka. Hangosítás, állomások kijelölése, ijesztő környezet megjelenítése – nem volt gyerekjáték. Elkészítettük a játékok kellékeit, mindent elrendeztünk a DJ pult mögött, hogy simán menjen a délután. Éva néni segítségével a belépésnél akadálypályát is építettünk, hogy már itt kezdődjön a szórakoztató délután.

Csütörtökön már fel-le futkároztunk: olló, damil, létra, madzag, amiért mindig Zsuzsi nénit zaklattuk. Csodáltuk, hogy nem lett elege belőlünk! Mindig hiányzott valami.  

     Szerencsére délutánra minden összeállt és kezdődhetett a Halloween!!!

György Réka, 9.o.

 

 

 

Délután 16:00 órakor kezdődött a szórakozás.

     Először a kísértetfolyosón kellett áthaladni, ami egyfajta bátorságpróba volt mindenki számára. Különböző feladatokat kellett teljesíteni, csak így lehetett továbbmenni. Csabi kis állatkáit kellett megsimogatni, majd Gyuri speciális fogásait volt kötelező megkóstolni. Mihelyst indultak volna tovább, Bence nyájas köszönését elfogadva háttal repültek be az öltözőbe az én segítségemmel. Az utolsó állomásnál Dáriusz fogadta a népet Béla bácsi, a csontváz kíséretében, akit meg kellett ölelgetni a helyszínre való bejutásért.

A belépés után kezdődött a jelmezes felvonulás, majd az osztályok egyenként is bemutatkoztak. A körbe-körbe vonulás alatt a zsűri pontozott, és kiválasztotta a legjobb jelmezeket és a legsikeresebb csoportjelmezt. Az eredményhirdetés után kezdődött az igazi buli. A „Keresd a párod!“ c.játék nagy sikert aratott. Székeket helyeztünk körbe, majd minden körjáték után 4 széket vettünk ki. Zenére haladtak körben, s közben egymás közt cserélgették a kezükben lévő kártyákat. Majd a zene elhalkulása után mindenki megkereste a párját, akinek nem jutott, cukorkát kapott Rékától vigaszdíjként.

Következett a múmiaöltöztetés. 2 guriga Wcpapírt kellett kellett körbetekerni egy csapattagon. Akinek tekerés közben a papír elszakadt, átadta a következőnek. Amelyik csapatnak a leghamarabb elfogyott a 2 guriga, az lett a nyertes.

A Zombi pincér c. játék ügyességet és odafigyelést igényelt. Tálcán 4 pingponglabdát kellett szállítani egyik oldalról a másikra, végén a bóját megkerülni. Itt is a leggyorsabb csapat nyerte a játékot. Volt még sok játék a tarsolyunkban, de mindenre nem jutott idő. Az iskola éhes diákjai beözönlöttek az étterembe, ahol finom lekvároskenyeret fogyaszthattak, mielőtt a sikítósétára indultunk. A községháza előtt kiértékelték és ajándékkal jutalmazták azokat, akik bekapcsolódtak a madárijesztő versenybe, majd tökkeresésre indultunk vissza az iskolába. Közben papírból készült tököket rejtettünk el az iskolaudvaron. A csapatok 15 percig keresték, gyűjtötték, számoltunk, és eredményt hirdettünk. Végül az esti sötétségben a Tejútra bocsátottunk néhány szerencselampiont.

     Szerintem ez a Halloween nagyon élvezetes volt, különösen azért, mert mi voltunk a szervezők. Remélem, ez a hagyomány még sokáig megmarad a suli jövőjében.

Križan Krisztián Már, 9.o.

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: