2018/2019

Menü:

Regénypárbajok

Könyvpárbajok a Tarczyban

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a könyvpárbajok napja. Sok csapat jelentkezett, hogy elolvassanak egy könyvet, és összemérjék a tudásukat egy-egy tanító nénivel vagy tanító bácsival. Az idén olyan sok tanuló versenyzett, hogy a megszokott egy nap helyett két napig tartottak a könyvpárbajok.

Én zsűritagként nagyon élveztem a feladatomat. Rengeteg könyvet ismertem meg közelebbről, amikről eddig még nem nagyon hallottam. A kicsik és a nagyok is “odatették magukat”, mind a felkészülésben, mind a párbajokon, ugyanis egetverő magabiztossággal álltak ki ellenfeleik elé, és győzték le őket.

János tanbá idén is megcsillogtatta rajztudását, amit nem meglepő módon mindenki könnyező szemmel nézett. Mondanom sem kell, nem a meghatottságtól. Renáta tanító néni és a kicsik visszarepítettek minket az ókori Görögországba, és egy kicsit mi is betekintést nyerhettünk az akkori görög olimpiai szokásokba.

Szuper párbajok zajlottak le e két nap alatt, és még Erika néni is visszajött hozzánk egy kicsit. Nagyon örültünk neki, visszavárjuk máskor is.

 

                                                                                              Pluhár Katalin, 9. osztály

winkA mi párbajunk szerdai napra esett. Lányokkal Suzanne Collins regényéből Az Éhezők Viadalából párbajoztunk Anita tanító néni ellen. Nagyon jó kérdéseket és feladatokat kaptunk a tanító nénitől, volt amikor fecsegő poszátát kellet rajzolnunk, de képkirakásból is remekeltünk. Minden kérdésre tudtuk a választ így a csapatunk maximum  ponttal zárta a versenyt. Nagyon élveztük az egészet. Jövő évben is fogunk párbajozni, reméljük akkor is ugyanilyen szép győzelemmel zárunk.

Kopecz Kitty, 8.o.

 

heart

A könyvpárbajok kedd délután kezdődtek és szerda délelőttig tartottak.

   A mi könyvpárbajunk, a Neveletleneknek - szerda délelőtt került megrendezésre. Szilárd Ágnes tanító nénivel párbajoztunk. Tanító néninek nagyon furfangos kérdései voltak, mert csak egypárra tudtuk helyesen a választ. Pedig azt hittük, hogy jól felkészültünk a megmérettetésre. A tanító néni ellenben nagyon jól tudta a kérdésekre és a feladatokra a választ. A végén a tanító néni szerzett 10-, mi pedig 7,5 pontot. Remélem jövőre sikerül alaposabban felkészülnünk. Nemcsak szereplőként, de nézőként is nagyon élveztem a párbajokat.  Igyekeztem megnézni az összes olyan párbajt, amiben szerepeltek az osztálytársaim.

   Nagyon jól éreztem magam a párbajokon, jövőre is szeretnék párbajban részt venni.

Geleta Emese, 6.o.

 

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: