2018/2019

Menü:

Könyvtári nap és éjszaka

Élménybeszámoló

  Április 1-jén délután került megrendezésre a hagyományos Könyvtári nap és éjszaka.

  Az egész iskola minden tanulója 3 csoportba volt beosztva. Az 1.-3., 4.-5. és a 7.-9. osztály tanulói. Mi, a legnagyobbak, délután az indiánéletbe nyertünk betekintést, a nagy Manitu segítségével. A tanító nénik mintent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, és sikerült is nekik.

  6 csoportba osztottak, és remek feladatokat készítettek az indián történetekhez. Készítettünk totemoszlopot, volt fogolykínzás és indiánruhát is varrtunk. Hihetetlenül jó hangulat volt. Éjfél körül ért véget a program az eredményhirdetéssel és a békepipa elszívásával.

  Éjfél után, aki akart, ott maradhatott éjszakára. A Segítség, You tube sztár lettem c.könyvet olvastuk. Sokan voltak, akik a kimerültség miatt elaludtak, de olyanok is akadtak, akik egész éjszaka fönt voltak és olvastak, vagy hallgatták a könyvet. Reggel 7-kor keltettek fel minket, és engedtek haza.

  Összességében véve nagyon jól éreztem magam a délutánon és éjszakán. Ezúton szeretném megköszönni, mindenki nevében a tanító néniknek és bácsiknak azt a sok fáradtságot, amit belefektettek. Sajnálom, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy részt vehettem ebben a hihetetlen jó mókában. Nagyon fog hiányozni.

Czibor Kinga, 9. osztály

 

Tom Sawyer

A könyvtári éjszaka 4-5-6, osztályos tanulóknak egy iskolakerülő csibészről, Tom Sawyerről és barátairól szólt.

Tom mindig valami rosszaságon törte a fejét, ezzel sok-sok gondot okozva Polly néninek: hol  kerítésfestéssel csapta be a társait, hol fürödni ment iskola helyett, hol pedig kalóznak szöktek el egy szigetre, amitől halottnak hitték. Sőt, egy éjszakai, temetői kaland során gyilkosságnak lettek szemtanúi. A végén minden jóra fordult, megtalálták a gyilkos Indián Joe kincsét.

Az olvasással, párhuzamossal izgalmas feladatokat is oldottunk. Volt kerítésfestés, iskolai vizsga, kincskeresés, tűzgyújtás, pecázás, TV műsor, döglött - macska - dobás és verekedés is.

Nekünk legjobban a tűzgyújtás és a kincskeresés tetszett. Nagy izgalommal várjuk a jövő évi könyvtári éjszakát is!

5. osztály
 
Délutáni foglalkozások 16:00 kor kezdődtek. Az én korosztályom az indiánregényeket olvasta. A 4.5.6. osztályos diákok Tom Sawyer könyvét olvasták, a legkisebbek A minden egér szereti a sajtot című könyvet. Elosztottak minket 6 csapatra és kezdetét vette az este. Minden csapatnak külön törzsneve volt, én a Vándor Sziúk csapata közé tartoztam. Sok feladatot kellet megoldanunk, volt köztük ruhakészítés, hídépítés, fejdíszkészítés, törzstánc-bemutató, totemoszlop készítés. Sok-sok feladat közben pedig indiánkönyveket olvastunk, és mindig mentünk az éléskamrába finomakat enni, amiket Zsuzsi néni és Erzsi néni készített nekünk. Éjfélkor került sor a kiértékelésre, az én csapatom holtversenybe harmadik helyet ért el. Éjfélkor sok diák számára nem ért még véget a program, mert sokan itt maradtak éjszakára. Éjszaka Segítség youtube sztár lettem című könyvet olvastuk. Páran az olvasás során bealudtak, de voltak olyanok is, akik reggel hét óráig kibírták. 7-kor véget értek a programok és elmehettünk haza. Nagyon élveztük ezt a 2 napot, sok új élményben lehetett részünk. Reméljük, jövőre se marad el ez a programunk, és ugyanilyen jó lesz.

 

Kopecz Kitty, 8.o.

 

surprise Délután, az 4; 5. és 6. osztályosok Tom Sawyer kalandjairól olvastak. Az osztályfőnökök minden elolvasott rész után feladatokat mondtak, amiket meg kellett csinálniuk a csapatoknak. Az én csapatom volt a Horog nevű csapat. Csapattársaim a 4. osztályból Attila, 5.-ből Benedek és Árpi, a 6. osztályból Kamilla, Dani, Levente és Adrián volt. A kedvenc feladatom az az volt, amikor a csapatnak ki kellett mennie és tüzet kellett gyújtania. Ezen kívül még volt gombvarrós, kerítésfestős, tutajozós, plüssmacska dobállós verseny is. Éjfélkor aztán összeszámoltuk, az egyes versenyszámokhoz kapott pontokat. A csapat, melyben én is benne voltam 3. lett.

Geleta Emese, 6.o.

 

 

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: