2018/2019

Menü:

Pápai vendégeink voltak

Tarczy - vetélkedő és más csodák...

Egy szép szerdai és csütörtöki márciusi napon ellátogattak hozzánk a pápai testvériskolánk diákjai.

            Megemlékeztünk a Széchenyi parkban a március 15.-i szabadságharcra, meghalgathattuk az ő műsorukat is. A két előadás után szintén szórakoztató programok vártak ránk, megnéztük a templomunkat és régi szokásokról, történetekről halhattunk rövid előadást.

            Bábelőadást láthattunk Écsi Gyöngyi néni vezetésével, ezután Éva néni 5-6. osztályos színjátszósai léptek színre. E két darab után egy levegővételnyi uzsonnaszünetet követően megtekintettük a Lilla Galéria kiállítását, melynek témája a 940 éves Hetény története volt. Rancsó Andrea tanító néni igazán érdekes történeteket mesélt őseinkről.

            Mikorra visszaértünk a gyülekezeti terem mellé, ahol a színdarabokat láthattuk és színre vittük, hatalmas tűz lobogott, hiszen készülődtünk a szafaládék és a kolbászok sütésére. Kinek ügyesen, kinek kicsit esetlenül, de sikerült megsütni minden ételt. Egy kis méta játék után este nyolc óra felé vánszorogtunk haza, hullafáradtan. Elbúcsúztunk a pápai gyerekektől, de nem teljesen, hiszen még várt ránk a következő nap.

            Csütörtökön megtartottuk a Tarczy életével foglalkozó vetélkedőt, ahol ügyes  gyerekek játszottak egymás ellen Pápáról és Hetényről. A verseny nagyon sikeres volt, nemcsak azért, mert hetényi diákok vitték el a fődíjat, hanem mert mindenki kihozta magából a legjobbat, és közösen jól szórakoztunk.

            Végül néptánccal zártuk a napot. Két élménydús nap után végleg elbúcsúztunk a pápaiaktól.

            Nagyon örültem, hogy meglátogatnak minket testvériskolánk diákjai, és annak is, hogy így ápoljuk a velük való kapcsolatunkat.

 

Bolla Edina, 9. osztály

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: