2018/2019

Menü:

Egészségnap

Immáron a negyedik

 2014. szeptember 19 - én  a Tarczy bekékült. Immár negyedik alkalommal rendeztük meg az egészség megóvásával  kapcsolatos projektnapunkat. S hogy miért kékültünk? No, nem az erőlködéstől és betegségtől, hanem a kékbe öltözött tanulók garmadától, hisz az égbolt és az örök egészség szimbóluma a kék szín. A napról készült beszámolókat lentebb olvashatjátok.

 

2014. szeptember 19.-én ismét megrendezésre került a Hetényi Tarczy Lajos alapiskolában az Egészségnap. A gyermekek közül, aki csak tehette kékbe öltözött. Hogy miért is kék? Rancsó Andrea tanító néni bemutatóján szóba került, hogy az egészség színe a kék. Volt drogos bemutató is, amit az igazgató néni tartott. Vércukorszint- és vérnyomás mérés Rancsó Melinda nővérke segítségével valósult meg. Mivel egészséges életmód nincs sport nélkül, ezért egy rendhagyó karate órát is tartott Molnár Péter karate edző. A kilencedikes lányok ezen a napon egészséges ennivalókat szolgáltak fel. Idén először a szülőknek is volt lehetőségük vércukorszint- illetve vérnyomás-mérésre.     

Lampert Zsófia, 8.o.

 

   2014. szeptember  19-én az iskolában Egészségnapot tartottunk. Megismerkedhettünk az egészséges életmóddal és a helyes táplálkozással.

   Reggel negyed nyolckor gyülekeztünk az iskola előtt, és mivel éhgyomorra kellett jönnünk, ezért gyorsan megmérték a vércukorszintünket. Emellett megbizonyosodhattunk arról, hogy szívünk állapota rendben van, valamint arról, hogy milyen magasak, és hány kilók vagyunk.

   A mérések után következtek az előadások és a karate órák, amelyeken 3 csoportba osztva vehettünk részt. Tanultunk a drogokról, a helyes táplálkozásról és a vércukorszintről is. A tornaórákon a karate edző tartott bemutatót az óráiról, és egy kicsit megmozgatta a gyerekeket.

   Mivel mi, lányok a tízóraikat készítettük, ezért egész nap az alma, a répa és a karalábé pucolásával és felszeletelésével voltunk elfoglalva. A nap folyamán felszolgáltuk az általunk készített gyümölcsöket és zöldségeket. Nagy örömünkre az összes elfogyott.

   Nekem nagyon tetszett az Egészségnap, hiszen ilyenkor mindig megtudhatjuk, hogy mennyire vagyunk egészségesek.

Hozák Bettina, 9.o.

 

Reggel az iskolában vércukorszint mérés volt éhgyomorra, utána megreggelizhettünk. Ezután volt magasság, testsúly és vérnyomás mérés is. Rancsó Andrea tanító néni beszélt nekünk a kék körről és az egészséges életmódról, hogy nehogy véletlen elhízzunk. Igazgató néni mesélt a drogokról és a gyógyszerekről, mert a drogfogyasztás káros az egészségre. A szünetekben a 8-9edikes lányok zöldségeket és gyümölcsöket osztogattak. A tanító nénik fényképeztek bennünket. Az iskolaudvaron a kék ruháinkból kiraktunk egy óriási kék kört és az igazgató néni az emeletről fényképezett minket. Mindvégül megnéztük a fényképeket és boldogan mehettünk haza.

Kis Dominik, 8.o.

 

Reggel az iskolába 7:15-re kellet jönni. A nap vércukorszint méréssel kezdődött, majd megmérték a vérnyomásunkat és a magasságunkat. Szünetekben a kilencedikes lányok almát, répát, egyéb zöldség és gyümölcsöt szolgáltak fel nekünk. A nyolcadikos lányok segítettek a tanároknak a tanulók eredményeit leírni. Később Molnár Péter karate edző tartott az osztályoknak karates órát, ami a diákoknak nagyon tetszett és egyben nagyon kifáradtak benne. A nap vége felé  Czibor Angelika igazgatónő tartott egy  bemutatót a drogokról a diákoknak. Végül Rancsó Andrea  tanitó nénivel beszélgettünk az életmódról, az egészséges életről.

Kopecz Kitty, 8.o.

 

     2014. szeptember 19-én került megrendezésre az egészségnap. Reggel negyed nyolcra kellett iskolába mennünk, nem kellet sokat várnunk , már mehettünk is megméretni a vércukrunkat . Miután megmérték, kimentünk az udvarra reggelizni , hisz annak, aki meg akarta méretni a vércukrát éhgyomorra kellet iskolába jönnie. Később Andrea tanító néni tarott nekünk előadást az egészségnapról . Majd a 9.-es lányok  különböző gyümölcsöket és zöldségeet kínáltak körbe . Később a karatés tanító bácsival karatézhattunk . Ezután az igazgató néni  tartott nekünk előadást a helyes fogápolásról  és a drogokról . Ezt követően újra megmérték a vércukrunkat. A végén kimentünk az udvarra és egy nagy kört alkottunk , amit az igazgató néni le is fényképezett . Majd a terv , miszerint tanulnunk kellett volna a továbbiakban , kicsit változott, ugyanis hazaengedtek minket . Nagyon élveztem ezt a napot , remélem jövőre is lesz.

Geleta Emese, 6.o.

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: