2018/2019

Menü:

Farsangi mulatság

Farsangi jelmezbál 2013/2014

                                                                                         

            Februárban került megrendezésre a farsangi bál, melyre minden gyerek és tanár nagyon készült, és próbált beöltözni a legszellemesebb és legszebb jelmezbe. Idén úgy gondoltuk az osztálytársaimmal és az osztályfőnökünkkel, Nelli tanító nénivel, hogy változzunk át Fantáziavilág lakóivá, kezdve Sith nagyúrtól Pinokkióig.

             Iskolába reggel fél nyolcra érkeztünk, az első két órában Pénzügyi napot tartottunk, ahol megismerkedtünk a pénz hatalmával, és hogy mire is jó a pénz, hogy mi is az a bank, és hogy manapság mi mindent köszönhetünk a pénznek. Ezután kis vetélkedő következett az előtte elhangzott dolgokból, amelyet mindenki megpróbált a saját tudása szerint a lehető legjobban megoldani.

            Ezután következett egy kis szünet, ahol mindenki felöltötte a jelmezét. Volt olyan osztály, ahol a fiuk lányoknak öltöztek, volt, ahol az egész osztály egy családi képpé alakult kisbabától a nagymamáig. Szerencsére mindenki ráfért a képre. Voltak olyan diákok, akik órának vagy tündérnek öltözetek be. De az egészben az volt a legjobb, hogy szinte minden tanító néni és bácsi is beöltözött. Például Ervin tanító bácsi kommandósnak, Nelli tanító néni a Jégvarázsból Annának, és még sorolhatnám.

            Miután együtt levonultunk a tornaterembe, a tanító nénikből és bácsikból, valamint anyukákból álló zsűri megpróbálta a színvonalas jelmezekből kiválasztani a legszebbeket és a legviccesebbeket. Míg a zsűri döntése megszületett, újabb játékokat kezdtünk el játszani az igaz- hamistól kezdve a tánckiesőig. Mindenki nagyon- nagyon élvezte a mulatságot, sokat nevettünk és jól szórakoztunk.

            Mikor megszületett a zsűri döntése, elkezdődött az eredményhirdetés, amelyet már mindenki nagyon várt. A zsűri kiosztotta a legjobb csoportjelmeznek, a legszebb tündérlánynak, a legötletesebb és legviccesebb jelmeznek járó díját is. Mindenki nagyon örült az eredményének, akik pedig nem kaptak oklevelet, vigasztalásul cukorkával térhettek haza. Így gyorsan elillant a szomorúság. Ezután mindenki hazamehetett és készülhetett a hétvégi vakációra.

Mindenkinek nagyon tetszett ez a nap, mivel nagyon sokat nevettünk és együtt szórakoztunk. Nekem ez az utolsó évem itt, a Tarczy Lajos Alapiskolában, ezért üzenem mindenkinek: Gyerekek, jól becsüljétek meg, hogy hova járhattok iskolába, mert egy ilyen jó iskolát keresve sem találtok máshol!

Lucza Levente, 8. osztályos tanuló

 

Ajánlatunk

Kapcsolat

  • Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom maďarským Chotín
    Školská 332
    946 31 Chotín
  • Igazgató:
    0908454733
    +421908 454 733

Fényképalbum

Menü:

Menü: